Útmutató az ajánlatkéréshez

Sok olyan dekorációs ajánlatkérés érkezik hozzánk, amiben leírják a párok, hogy mikor lesz az esküvőjük, hol lesz, talán azt is hozzáteszik, hogy mekkora lesz a vendégsereg, néha a stíust is meghatározzák. Ekkor már picit örülünk 🙂

Egy árajánlat elkészítése sok számolással és még több tervezéssel jár. A válaszuk ilyenkor mindig egy hosszú kérdés lista. Mivel mi nem sablon esküvőket készítünk, így nehezen tudjuk meghatározni “darabárban” a bérbeadandó tárgyakat. Mi egy komplett egészt nézünk. Nyilván a tárgyak, a helyszín(ek), a virágok árai meghatározzák a kialakult összeget, de ne menjünk ennyire előre.

Gondoltam írok egy kisebb útmutatót, Nektek,  jegyespároknak, hogy mik azok a fontos kérdések, akire választ várunk egy esküvői dekoráció árajánlatának elkészítéséhez. Mivel – jó esetben – egyszer van ilyen helyzetben az ember, nem várjuk el Tőletek, hogy ezeket fejből tudjátok.

Az első és legfontosabb a stílus megtalálsa. Ez nagyban függ a helyszíntől. Lehet elegáns, vintage, rusztikus, bohém, vízparti vagy abszolút tematikus. Miután ez megvan, az alábbiakat vegyük sorba:

Virág

Mennyi és milyen virágra lesz szükség? Tudom, ez laikusként nem egyszerű. Íme egy kis segítség:

Kérjük, írjátok le, kell-e:

Menyasszonyi csokor
Dobócsokor
Koszorúslány csokrok/karperecek (hány darab?)
Kitűzők (hány darab?)
Szülőköszöntő csokrok (hány darab?)
Asztaldíszek
Szertartáshoz díszek
Koszorúk, hajdíszek

A virágok lehetnek megkötve asztaldíszként oázisban vagy vágott virágként vázában egyaránt. A fajtákat ránk is bízhatjátok, akár egy színt, stílust megjelölve, de javasolhatok is, így arra adunk majd ajánlatot.

Szertartás dekor

Szeretnétek-e boldogságkaput (ebből is több féle van: négyzet, háromszög, kerek, stb.). Vigyünk-e külön asztalt, székeket vagy a helyszín bútoraival kellene dolgoznunk. A kapuval kapcsoatban van-e elképzelésetek már vagy javaslatot vártok.

Étterem dekor

Ahhoz, hogy az asztaldísz méretét és jellegét meghatározzuk, tudnunk kell, hogy milyen ültetés lesz. Körasztalnál, soros ültetésnél és téglalapnál is más fajta asztaldíszt csinálunk. Valamint lényeges az is, hogy lesz-e az asztalra téve nagyobb tál, aminek helyet kell hagynunk. A legszerencsésebb dekor szempontjából a svédasztalos felszolgálás. Viszont sokszor a levest így is az asztalokra szolgálják fel. Tehát ezért kell tudnunk, hogy tál-, tányérszerviz  vagy svédasztal lesz.

Akkor sincs baj, ha ezeket még nem döntöttétek el. Tól-ig árat adunk, majd később a szerződéskötéskor pontosítunk. Ez a virágok mennyisége miatt lehet lényeges.

Milyen más dekor elmek jöhetnek szóba még?

Fényfüggöny a főasztal mögé, esetleg más installáció.
Szeretnétek-e eseteg virágfalat, mely szintén lehet a főasztal háttere, akár monogramokkal vagy fotózáshoz is kiváló.
Emlékkönyv, fotósarok, esetleg a köszönőajándékoknak egy külön asztal, ha nem szeretnétek a tányérok mellé tenni őket.
Desszertasztal, ha felhívnátok a figyelmet az isteni édességekre.
Welcome tábla, feliratok, asztalszámok, stb…

  

Meghívó és egyéb nyomdai dekor

A párok legtöbbször úgy kérnek fel minket, hogy a meghívótól az utolsó ültetőkártyáig mindent mi csinálunk. Egyedi tervezést követően minden egységes képet alkot a többi tárggyal, stílusban, színben nem térnek el. Ez azért jó, mert látjuk a teljes koncepciót és ehhez igazítunk minent. Ezekre lehet szükség:

Meghívó, Save the Date kártya
Ültetési rend
Ültető kártyák
Asztalszámok
Menü/ital kártyák
Fogások/édességek nevei
Feliratok, írányító táblák, stb.

Köszönőajándék

Ha ránk bíznátok a köszönőajándékok elkészítését, kérjük ezt is jelezzétek felénk. Ha ötletekre van szükségetek, azt is. Illetve, ha már konkrét elképzelésetek van, azt is. Igyekszünk minden kívánségotoknak megfelelni.

A véglges árajánlat elkészítéséhez egy személyes helyszínbejárásra lesz szükség, de elöljáróban a fent leírtak elegendő iránymutatást adnak Nektek, hogy mi alapján készítjük el az árajánlatot. Az igazi ötletelés majd csak ezután kezdődik, hiszen az apró, de mégis különleges kiegészítőkön múlik minden. 🙂

Remélem tudtam segíteni! Szuper szervezést és készülődést kívánok Nektek!

Vivi 🙂

Vélemény, hozzászólás?